Dugnad Kongsbu

5. – 7. april hadde vi dugnad på Kongsbu. Det var duket for skifting av vinduer og noen andre småoppgaver.

Fredag kveld kom de fleste opp til hytta. Vinduene som var bestilt ble flyttet helt opp på tunet og planen for lørdag ble lagt. Vi skulle skifte vinduer og hugge noen trær.

Lørdag morgen kom, og finværet holdt seg. Noen hadde sovet ute, andre inne. Men opp måtte vi, og Magnus sørget for kaffevann. Team Speidersport sørget for godkjent speiderkaffe til frokosten.

Noen flere arbeidere kom også sigende inn idet frokosten var fortært. Even Snekker var en av dem. Han skulle vise seg å bli en uvurdelig ressurs når vi kom igang med vinduene.

Selve fjerningen av de gamle ettlags-vinduene gikk ganske greit. Det viste seg at spiker i grove format ikke var mangelvare på -60-tallet. Det gikk dessverre litt hardt utover noen panelbord og vannbord, men ikke noe vi ikke hadde regnet med kunne ryke.

Noen av vindusåpningene skulle utvides. Dette var det mest kompliserte arbeidet og krevde kyndig snekkerkunnskap (ref Even). Noe presisjonsarbeid ble utført med motorsag, andre ting med laser og sirkelsag.

En ting vi hadde fryktet, men håpet å unngå, var råte. Hytta er gammel, så det var jo en mulighet for at vann kunne å kommet inn en plass en gang. Det vi først trodde bare var en liten skade i hjørnet på en vinduskarm, viste seg å være omfattende råte i store deler av en vegg. Så her måtte vi åpne og begynne å rive ut og sette inn noe nytt. Det var såpass omfattende at vi ikke rakk å gjøre det ferdig i løpet av helga.

Men vinduene kom på plass, en etter en. Og så fint det ble! Innen lørdags kveld var alle de nye vinduene på plass. Søndag gikk med på å rydde opp og stable ferdig ved og andre småting.