28. mai 2019

Leir 2019 – Regionsleir

Generelt
Hver sommer reiser vi på speiderleir. Det betyr at vi er på tur en hel uke! Hvor vi drar varierer fra år til år, og hvem vi er sammen med på leir er også forskjellig.
På leir bor vi i Rælingen speidergruppe sammen på vårt eget gruppeområde hvor vi setter opp telt, lager byggverk (pionering) og setter i stand leirbålsplass. Rundt oss vil det være andre speidergrupper som gjør akkurat det samme – og sammen lager vi en speiderleir! I løpet av uka skal vi bo sammen, lage mat sammen, være på spennende aktiviteter, dra på patruljehaik og være med på leirbål.
I 2019 går turen til Kragenäs – et flott leirsted i den Svenske skjærgården på vestkysten. 17mil fra Rælingen, 4 mil fra svenskegrensa langs kysten mot Gøteborg. Dette er Gøteborgspeidernes faste leirsted. Leiren er et samarbeid mellom Romerike krets, Fredrikstad krets, Østre Østfold krets, Follo krets, Oslospeiderne og Glåmdalen krets. Det borger til å bli en flott leir med mange flotte opplevelser og nye vennskap.

FAKTA OM KRAGENÄS:
Avreise: 
Lørdag 29.juni kl 08.00. Oppmøte på Lørenskog videregående parkeringsplass. Kart her: https://goo.gl/maps/jSjbms7eMMcsbpG79

Hjemreise: Lørdag 6.juli. Ankomst Lørenskog videregående skole ca kl 17.00. Eventuelle fravik fra tidskjema vil bli publisert på Rælingen speidergruppe sin Facebookside.

Sted for leiren: Kragenäs leirsted, et par mil sør for Strømstad. Kragenäs Myren 3 457 91 Tanumshede Koordinater til leirområdet: N58° 47.940′ / 58°47’56.4″N E011° 13.600′ / 11°13’36.0″E

For hvem: Speidere født i -08 og eldre.
Endelig påmeldingsfrist: Utløpt
Pris: 4200 kr

Betaling:
Deltakerkontigent betales inn til konto 0530.05.63874 og merkes med speiderens fulle navn og innbetalingsnummer (1 eller 2).

Foreldremøte:
Vi avholder ikke foreldremøte før denne leiren, da de aller fleste av speiderne har vært på leir tidligere. Vi oppfordrer de som har spørsmål om å ta kontakt med Bjørn eller Morten på sommeravslutning. Ta gjerne også kontakt på epost eller telefon ved spørsmål.

Ledere på Leir
Troppsleder på leir: Morten Kolbu.
Leder på bussen tur/retur: Bjørn Huse – 97681192
Hovedkontaktperson på leir: Morten Kolbu (92407229 / troppsleder@ralingenspeidergruppe.no)
Hjemmeleder: Øyvind Grimsrud (994 56 861 / kasserer@ralingenspeidergruppe.no)
Andre ledere: Sigurd, Knut-Arild, Sara, Emilie, Magnus, (Rebecca)

Vaksine
Det er rapportert tilfeller av skogflåttencefalitt (TBE) på vestkysten av Sverige sør for Göteborg opp til de nordre deler av Bohuslän. Speiderne skal oppholde seg mye ute i skog og mark og derfor anbefaler Folkehelseinstituttet vaksinering mot TBE. Leirpatruljen støtter dette og ønsker at alle store og små leirdeltakere tar vaksinen.
Ta kontakt med fastlegen, helsestasjon eller lokalt vaksinasjonskontor for mer informasjon om vaksinen. Grunnvaksinasjon består av 2 doser med 1 – 3 måneders intervall. Intervallet mellom 1. og 2. dose kan reduseres til 14 dager hvis det er behov for rask beskyttelse.

Gruppegenser: 
Alle som skal delta på leir oppfordres særlig til å bestille gruppegenser. Informasjon og bestilling her: https://www.ralingenspeidergruppe.no/rael-profil/
Frist for bestilling av gensere er innen 15.juni.

Besøk på leir? 
Familie og venner er hjertelige velkomne til å besøke oss på leiren. Besøksdag er torsdag 4.juli.

Mobilbruk osv.
Det er ikke tillatt med mobil eller andre elektroniske duppeditter av type spillkonsoller, hodetelefoner, osv osv. Dette gjelder for alle speidere 5.-10.klasse. For at dette skal være likt for alle, samler vi inn hvis noen tar med likevel. Logg av nettet og logg på leir.  🙂 Er det behov for kontakt i løpet av leiren, tas dette via Morten (mob 924 07 229) som er tilgjengelig hele leiren.

Patruljefordeling

RevRådyr/Elg/UlvGaupe/BjørnEkorn/Bjørn
Peff – Thea
Ass – Marie
Amelia
Trygve
Eskel
Mathias
Harald
Peff – Isak
Ass – Kristine
Ass – Andreas
Kaja
Solveig
Maria
Peff – Ulrik
Ass – Jørgen M
Aksel
Ole Rasmus
Adam
Christopher
Peff – Mikael
Ass – Oskar
Sigurd
Mikkel
Jørgen W

Teltfordeling

Telt 1Telt 2Telt 3Telt 4Telt 5
Mikael*
Oskar
Sigurd
Mikkel
Jørgen W
Ulrik*
Jørgen M
Aksel
Ole Rasmus
Adam
Christopher
Thea*
Marie
Amelia
Kristine
Kaja*
Solveig
Maria
Isak*
Andreas
Trygve
Eskil
Mathias
Harald

Pakkeliste
Speiderskjorte og skjerf
(ha på ved oppmøte)
Matpakke til dagen lørdag, første felles måltid er middag på kvelden lørdag.
Sovepose
Liggeunderlag/luftmadrass
Termos, minst 0,7L til mat (Real turmat) på Haik
Sovemaske? Ørepropper?
Klesskift (til alle årstider…)
Regntøy
Støvler
Sko til haik, feks. fjellsko. Haiken går i potensielt vått og myrete skogsterreng.
Drikkeflaske
Kopp, tallerken og bestikk
Bestikkpose
Håndkle
Badetøy
Toalettsaker
Myggmiddel, solkrem
Speiderkniv
Kortstokk eller lignende

Forhåndsoppgave: Bestikkpose!
Alle må ha med seg en hjemmelaget bestikkpose, med plass til kopp, tallerken, bestikk osv.
Vi lager et system for å henge opp disse mellom måltidene.
Må ha en hempe eller lignende så den kan henges opp.
Bruk fantasien ift form/farge/pynt!
Må merkes med navn.
Kan evt kjøpes på Speider-Sport hvis det skulle bli vanskelig å lage selv før leir.
https://www.speidersport.no/produkt/speidersports-tallerkenpose/

Lommepenger
Vi oppfordrer alle speiderne til å ha med seg bankkort på leir. Det finnes bankkort til barn som kan bestilles gratis (feks fra DNB). Vi ønsker helst ikke å ta ansvar for kontanter. Ta kontakt dersom dette byr på problemer. Lommepengeestimat er 50-100kr per dag til handling i kiosken, eventuelt tillegg hvis speiderne ønsker å kjøpe leireffekter.

Denne siden vil oppdateres forløpende frem mot leiren. Det vil komme en epost med påminnelse til alle i troppen når det blir lagt ut ny info.